torsdag 8 oktober 2009

Coachning i sökandet efter nytt arbete

Vi har fått en mycket god tillströmning av anvisade nyarbetslösa av Arbetsförmedlingarna på olika platser i Sverige som vår tjänstedeklaration beskriver på AF:s hemsida.

Gothia Logistics AB är en kompletterande aktörer, det kallas så, som Arbetsförmedlingen skrivit avtal med för att genomföra coachning till nyarbetslösa.

På mina regelbundna resor till Lund och olika nätverksträffar får jag tillfälle att även göra en insats av coachning på vägen till och från på platserna Jönköping och Ljungby. I några av Skånes större städer Malmö, Lund och Trelleborg sköter en medarbetare coachningen med nuvarande tillströmning.

I trakterna Östergötland, Södermanland och Västmanland utgår vi från vårt kontor i Norrköping och träffar de anvisade personerna på lämpliga platser. Distansmetoder används också exempelvis telefon och e-brev.

Jag bedömer att den betydligt större frekvensen av kontakter med de arbetslösa ger ett öka stöd i sökandet efter nytt arbete och samtidigt får personen en bra hjälp att utveckla och beskriva sin konkurrenskraft i sökandeprocessen.

I fredags (2/10) på hemresa från Logistikernätverket Scanias träff i Lund hade jag en ny coachning träff. Det blev en stor mental resa från temat Global reservdelslogistik till samtal med en arbetslös person med drivkraft.

Jag tror att vi börjar hitta en strategi i sökandet, upprustningen av meritförteckning samt motiverande aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar