måndag 5 oktober 2009

Lean Production till meritförteckningen

Jag fick ett telefonsamtal i torsdags (1/10) från en person som ville läsa en kurs inom Lean Production. Personen var nu arbetslös men hade tidigare arbetat med underhållsfrågor inom ett verkstadsföretag.

Han hade med sin handledare inom TRR Trygghetsrådet för två veckor sedan för första gången hört om begreppet Lean Production. Under veckorna därefter hade han även sett att flera annonser över lediga jobb, som intresserade honom, frågades det efter insikter inom Lean Production.

Efter ny kontakt med sin handledare fick han ett beslut på att få läsa vår kurs inom Grundläggande Lean Production via Internet med handledning. Det var därför han ringde och 5 minuter senare började han studera via en egen kursbok. Han ville senare läsa mer kurser i anknytning till Lean och underhållsteknik, TPM.

De flexibla studierna gjorde det lätt för honom att både studera och stå till arbetsmarknadens förfogande, som det heter.

Det var en tydligt motiverad elev som började studera för att öka sin konkurrenskraft i sökandet efter ett nytt arbete till återanställning med kunskaper inom Lean Production på sin meritförteckning.

Våra många standardkurser via Internet innehåller delprov med flervalsfrågor som ger behörighet att studera nästa kursdel när alla slumpgenererade frågor i studerad kursdel besvarats rätt. Ett skriftligt slutprov avslutar utbildningen som efter rättning ger betyg och ett diplom. Handledningen sker på elevens initiativ.

Vissa kurser har även separata övningsuppgifter och allt kan kombineras med träffar, workshops där även företagsspel används i träningen. Detta sker oftast i samband med kunduppdrag hos företag.

Med vår utbildningsplattform Instant education utbildar vi personal inom många företag men också i flera länder. I flera fall har kurserna kundanpassats och rapporteringar av olika gruppers studier sker enkelt och regelbundet till HR-funktioner och andra chefsfunktioner inom fabriker och länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar